Doorgift Rubber Stamp


Assalamualaikum . 


Hi, bercerita tentang persiapan doorgift pulak kali ni. Memandangkan i mengamalkan dasar berjimat cermat amalan mulia, jadi segalanya persiapan harus menggunakan bajet yang minimum. Setelah difikir-fikir dengan semasaknya, i buat keputusan untuk guna rubber stamp berbanding sticker. 

Oh lupa pulak nak kasi intro apa fungi rubber stamp ni. Okey kisahnya macam ni ye. rubber stamp ni akan digunakan untuk mencantikkan doorgift majlis resepsi i. Ala lebih kurang macam thank you tag yang biasa orang gantung or lekatkan pada doorgift tu.




sketching done by my lovely sister, syima. 


Seterusnya disambung tugas oleh kawan syima, ftri johari. terima kasih bebanyak kerana sudi menolong :)



Tara, dora datang lagi!!! inilah rupa rubber stamp i. 


Kenapa i pilih menggunakan rubber stamp?



1. Sebab murah! yeahh. kosnya hanya RM25. syima tempah kat Kulim. i pun tak sure apa nama kedai tu. 2. Stamp pad mudah didapati. harganya pun murah gak. i beli artline yang paling besar baru RM8. 3. Mudah diuruskan. 4. Tak mengambil masa yang lama, hanya copkan sahaja. 



sekian, review rubber stamp i :))





20 comments:

deno said...

wah! ada jugak rubber stamp mcm ni! comel! :)

ada mokhtar said...

Hehehe... Custom made dear :)

Eca Dwinky Asha said...

comel je..

yana lyana said...

wow bestnya..i pun nak wat rubber stamp boleh? :p

Rossnie said...

comeyyyyyyyynyaaaa...nnt le re-use balik..hihi..best2

ada mokhtar said...

Eca : thank you :)

ada mokhtar said...

Yana : buat je yunk.. Jimat banyak.. Hehe

ada mokhtar said...

Rossnie :tak tau nk reuse time bila lagi.. Doorgift open house la pulak kot.. Hehe

!eNa PnG said...

cHOMEINYA RUBBER STAMP TUE...<3

ada mokhtar said...

iena : hehehe.. thank you dear :)

amani qistina said...

comelnye plus murah sgt2 berbaloi...weddg qis seminggu sebelum awk tapi byk lagi pending huhu...

Dhiera nadhirah said...

rubber stamp memang save cost!

Dhiera nadhirah said...

rubber stamp memang save cost!

nYomeL said...

bole reuse utk stamping kat buku2 milik sendiri pulak lepas nii.. BTW, sgt kiut! :)

Cik Mashi said...

Kalau kite dah design mcm yg awk buat tu, nk buat ape plak? Maksudnye, custom made la kn.. Hntr kt kedai, pstu die buat ikot design kite, kne bayar brape?? Mahal ke?? Sori bnyk tnye plak budak ni :D

ada mokhtar said...

cik mashi : yurp, lepas design hantar ke ke kedai. yg i buat tu cuma RM25 je dear...

Anonymous said...

Hi tumpang tanya. Awk tempah rubber stamp kat kulim tu dekat mana yee? Ingt tak?

ada mokhtar said...

anon : maaf dear, adik sy yang tempahkan.. sy pun tak tahu kedai mana

kudin said...

ingt x nama kedai tu

Anonymous said...

Hai ada! =)..mohon gune gamba ye..tq