Seri Linau Tomyam Seafood



Assalamualaikum . 


Jom ke episod jalanjalan cari makan . Plan asal nak cuba makan kat Tip Top Ikan Bakar tapi memandangkan serabut dengan keretakereta dan manusiamanusia yang bersesak di sepanjang kawasan Tepian Tebrau so i dengan mr ehem decide cuba jelah makan kat Seri Linau Tomyam Seafood. Kedai first yang korang akan jumpa bila masuk ke Jalan Sungai Chat, Tepian Tebrau. 



muka tak makan 1 hari tapi tetap boleh senyum sebab jumpa buah hati . ouchh getis sunggoh! Mr Ehem cakap i macam ustazah malam tu. Terkejut sebab first time tengok i pakai jubah. 


so jom tengok apa yang kitaorang order untuk malam itu :

asam pedas ikan kembung . ambil seekor je cukup sebab tank i bukannya besar. nanti tak habis pulak makan. lagipun kononkonon sweet share makan sikitsikit dengan boypren. 

yang ni memang awesome! wajib try! Lalalala masak sambal. even lala dah habis pun kitaorang still menjilat sambal tu. 


Ikan Pari bakar. yang ni sangat kurang mantap. tak habis pun makan .

My Sweetheart. 


Tauhu bakar sebagai pencuci mulut. Terus tak kisah harga RM5.00 untuk sekeping tauhu sebab rasanya memang sedap. Berbaloi!. 

Agak ramai yang makan kat situ malam tu. Malammalam lain pun macam gini suasananya agaknya. 



Alhamdulillah kenyang. Overall makanan kat sini ada yang best dan ada yang kurang auumm . Yang i berani recommend dah tentu Lala Sambal dengan Tauhu Bakar. 






No comments: