Merancang bajet perkahwinan


Assalamualaikum . Salam Sejahtera . Hi all gorgeous bride to be ! 


Soal budget mesti jadi perkara utama yang semua bakal pengantin fikirkan. Pening jugak kepala nak berurusan dengan wang ringgit. Yelah semuanya mahal belaka sekarang ni. 20k pun belum tentu cukup untuk sebuah majlis perkahwinan . 


I tak mengharapkan majlis yang grand ala-ala artis pun. cukuplah sekadar majlis yang sederhana tetapi tetap menjadi memori terindah dalam hidup i dan pasangan. juga dapat memberi keselesaan kepada tetamu yang datang. 


Ramai yang bagi nasihat pada i jangan membazir menguruskan persiapan dan ramai juga yang menyarankan untuk merancangan budget perkahwinan ini dengan teliti. merancang budget penting untuk mengelakkan pembaziran dan memastikan segala items tidak tercicir. 


Sebenarnya i download budget kahwin ni daripada salah sorang bride to be, kalau tak silap i dari  cik kina yang sekarang dah jadi puan pun.  so kalau ada sesiapa berminat bolehkan kelik pada link kat bawah ye. 

Budget Perkahwinan

11 comments:

Liya Laa said...

Thnks. Yg ni Liya cari aritu . tp xjumpa sbb dh byk sgt post dlm group tue. hihi

Mokcik said...

bertunang and nikah serentak ke? ;-)

ada mokhtar said...

Liya laa : welcome dear.. yang ni i edit version my wedding.. hehe..

ada mokhtar said...

Mokcik : cadangnye cam gitu lah.. tunang & nikah at the same day ;)

GreatGadis said...

Jimat lah kan..if buat serentak..;-) apapun, happy planning ya..

ada mokhtar said...

Greatgadis : Thanks dear.. InsyaAllah i tengah plan sebaiknya ;)

cikshaツ said...

Betul2... kena pikir life after kawen..need more money..so, better cut cost mana yang buleh..right?

ada mokhtar said...

CIKSHA : setuju sangat.. hehe... life after kahwin lagi penting kan..

dhiera said...
This comment has been removed by the author.
dhiera said...

rm20k terlalu banyak pada saya untuk satu hari majlis. well.. depend on person la kan?

saya lagi prefer spend more untuk honeymoon dr majlis raja sehari. lepas cut sana sini, ada extra cukup untuk 3x honeymoon. yeay!! suka~

klo satu kan tunang dan nikah macam kamu buat ni, lagi super jimat!

cikshaツ said...

setuju dgn dhiera... better spend money for honeymoon. lg meriah. apepun, cik ada do da best okey?