Latest Update :Bride To Be Checklist



Assalamualaikum  . 


Bismillahirahmanilrahim . dengan mengada-ngadanya mempersembahkan my wedding diary ! Selain belog, segala yang berkaitan dengan perancangan dan angan-angan i semuanya dicoret dalam diary bebulu ini menggunakan pen malu-malu meow itu. Kadang-kadang kat belog tak boleh tulis semua benda, tapi dalam diary ni tak perlu ada rahsia pun. 


BRIDE TO BE CHECKLIST 


1. Tarikh 
Tunang - 16/11/2012 . after Asar
nikah - 16/11/2012 . after Isya
Bersanding - 17/11/2012
Bertandang - 24/11/2012

2. Kursus Kahwin & Legal Document
Kursus kahwin - done! 
borang nikah -pending
hiv test - pending
tok kadi & saksi - pending

3. Vanue 
Tunang- my house . done!
nikah - Masjid Jamek Yan. done!
Bersanding - Dewan Dato' Madi. done!
Bertandang - Felda Raja Alias. done!

4. Catering 
Tunang- pending
Nikah - pending
Bersanding - booked! Zul Nasi Arab
Bertandang - done! . Rewang. 

5. Pelamin & Decoration 
tunang - pending 
nikah -pending
Bersanding - booked! deposit RM1500
Bertandang - booked! deposit RM450

6. Outfit
Tunang- pending. baju nikah mak. kena ubahsuai. 
Nikah -pending. dah hantar tailor
Bersanding - haasz boutique
Bertandang - booked!

7. Wedding props
signage - pending
bunga maggar - pending
guestbook - pending

8. make up 
tunang -pending 
nikah - booked! deposit RM30. 
Bersanding - pending
Bertandang - booked!

9. OP 
tunang - pending
nikah / Bersanding - booked!. deposit RM100
Bertandang - pending

10. OV
nikah - booked! deposit RM350

11. Wedding Favors 
Gendang - pending
Dj - pending
Kids - pending
Homestay - booked for family addin. booked for family paklang. 
pending for friends & others family

12. Rings 
tunang - pending
nikah - pending

13. Invitation card 
sanding - booked! mak student sponsor . Yeay!
tandang - booked! deposit RM50
guest list -pending

14. Family Attire 
tunang - done! dah hantar tailor untuk mak & adik-adik.
nikah - syima, anies, pqah, mak settle. mimie & abah pending.
Bersanding - pending
Bertandang - pending

15. Hantaran 
For him - watch, perfume, Quran. done!
kemeja,  wallet/tie, kasut, sireh, kek, ipad. pending!

For me - kasut, handbag, telekung, facial set . done!
sireh, chocolate, perfume . pending!

16 . Honeymoon - pending

17. Spa Treatment - pending 



First page . 




Checklist ini akan di update dari semasa ke semasa *__*  4 months and 2 weeks to go .






12 comments:

nurulfarah said...

byk yg pending lagi neh..cpt sket buat kerja..hehehe...gud luck dear..i tgh design bj nk ke weding u..auww..

fadhlinaafifah said...

OP dengan OV tu apa?

!eNa PnG said...

wow.. bride to be...


bestnya.. cepat setalkan yg mana penting yea....:)

ada mokhtar said...

nurulfarah : amboi u lagi excited dr i nmpk.. hehe

fadhlinaafifah : official photographer & videographer dear ;)

iena : hehehe.. insyaAllah dear... semuanya dlm proses lg :)

dhiera said...

comel gile diary tu~

ada mokhtar said...

dhiera : hehe.. actually tu notepad yang i dpt ms attend wedding mmber.. doorgift untuk guest... siap cetak nm bride & groom kat kulitnye.. sesuka hti je i tukar jadi bulu-bulu gitu kan..

ezzamalik said...

bnyk lagi pending?
what if i suggest u make up fyna yang buat.her works awesome

ada mokhtar said...

ezzamalik : tu la, kena kurangkan yg pending tu after this.. hehe.. i pun ingat nak guna khidmat fyna.. dah mintak quote price & sangat berbaloi harga yang dia leyak.. InsyaAllah nnt i deal dengan dia ;)

Cik Azizah said...

hai yang..ni jijah bagi link OP yg ada mintak tu..

shahrol@positiveemagez.com
FB : positive emagez photo
www.positiveemagez.com

ada mokhtar said...

cik azizah : thanks dear :)

nadya said...

kg saya kat yan jugak, tau x kg setol??hehehe

ada mokhtar said...

nadya: eh sekampung rupanye.. hehe.. tau sangat ler.. i dok kat jln pantai murni.. nnt boleh la dtg kenduri i ye :))