dosa sendiri tak tertangguh sibuk nak fitnah orang lain pulak


Petang semalam masa tengah kusyuk pilih shawls kat kedai tiba-tiba terdengar suara lantang seorang mak cik berkhutbah pada kawan dia. #kawan dia la agaknya takpun sewilayah dengannya. lebih kurang macam gini la bunyi khutbah tu .

"Berdosa pakai tudung bersanggul tinggi macam patung ni. orang kita sekarang ni sibuk sangat nak tiru gaya arab. tak elok langsung dengan budaya kita . bla . bla .bla . bla " 

panjang jugak la mak cik tu membebel. tersenyum sinis ja customer lain yang ada dalam kedai tu bila dengar mak cik tu berkhutbah. then semua buat-buat pekak ja, malas nak dengar. bukan sengaja nak pekak kan telinga tapi i rasa mak cik tu sangat annoying. tak kena tempat la dia nak berkhutbah hal dosa orang bertudung SEBAB

 sekadar gambar hiasan dari google.

Lebih kurang macam ni gambaran rambut buruk mak cik tu menggerbang. dengan tanpa was-was dia tayang pada semua orang . tak pulak mak cik tu rasa insaf nak tutup aurat sendiri kan. lagipun kawan mak cik tu i tengok cantik ja bertudung, menutup aurat. memang tak sesuai ! semut kat seberang lautan jugak yang dia nampak. gajah depan mata buat-buat tak nampak pulak . 


No comments: