Doodle tangan kayu


Yeeehaa !! cubaan pertama melukis doodle nampaknya berjaya. Okey, i tau tak sehebat mana pun hasilnya tu. but i'm sure that my art teachers must be happy with my job. sungguh tak disangka tangan kayu i yang sentiasa dapat D- dalam semua karya lukisan boleh melukis doodle. haha . . sedang memuji diri sendiri . 


kemain terkemut-kemut i melembutkan jari jemari nak melukis doodle tu tau. memerlukan penuh kesabaran, ketelitian, kesungguhan. paling penting memerlukan seekor mouse. sungguh sakit hati bila mouse rosak. sangat menyusahkan i nak berkarya. i rasa kalau guna mouse mesti hasilnya lagi cantik. nak jugak salahkan mouse tu padahal dah sah-sah tangan kayu.  it's okey, i akan asah bakal i lagi lepas i beli mouse baru  >.<


lupa nak bagitau, i lukis doodle tu guna paint je tau sebab netbook i tak ada photoshop. lagipun i memang buta photoshop pun. then untuk buat doodle tu transparent boleh guna gimp2.  


4 comments:

adeek said...

wa kire ok la mnjd la...nk try jgk la

adeek said...

wa kire ok la mnjd la...nk try jgk la

Umie Artoqiemie said...

ini guna paint? kira pro jugak kau handle cursor..wah..bila nak wat doodle utk aku?

ada mokhtar said...

adeek / umie = a'ar guna paint je. ala budak baru belajar lagi. hehe