Seoul Garden, City Square JB

Assalamualaikum! 

'STEADY AKU!' ^-^ tiba-tiba datang tebiat ustaz dahlan steady pulak nampaknya. ala untuk menceriakan keadaan. paham-paham jelah dah masuk zon kemuncak perut menjerit kelaparan kan sekarang ni. chills babe! tinggal lebih kurang 2 jam lebih je la waktu berbuka. 

cakap pasal berbuka, marilah kita bercerita pasal tempat makan-makan yang best. Seoul Garden, City Square JB. Seoul Garden ni kat tempat-tempat lain pun ada tapi i tak pernah ada pengalaman la pulak makan kat tempat-tempat lain. so ni kali pertama i makan kat Seoul Garden. so, agak jakun sikit la kan. 

BBQ buffet korean style gitu. pilih jelah mana-mana lauk yang korang berkenan asalkan jangan membazir ye. 


campakkan segala daging, ayam, udang, sotong dan segala lauk-pauk di situ. soup tu ada empat jenis, so boleh la pilih yang mana tekak korang suka. Chinese Herbal, Ginseng Chicken, Tomyam and Kimchi. off course la i pilih tomyam. 


ni baru permulaan je. lima minit lepas ambil yang ni berpingggan-pinggan la tersusun kat atas meja tu. 

macam-macam variasi lauk ada. perap dengan macam-macam la. lenguh jari i nak menaip segala yang ada kat sini. dari hidupan darat sampai la ke hidupan laut. 


berlagak macam masterchef la pulak kan


tengah rehatkan perut sekejap sementara nak sambung makan dessert. harus la ada ice cream yang super delicious kat sini. suap jelah dalam mulut tu sepuas hati ^-^


ini tandanya sudah kenyang


 dan ini tandanya bil dah sampai


bil untuk tiga orang makan. walaupun agak mahal kalau nak di compare dengan restoren bbq steamboat yang i selalu makan tapi sangat berbaloi-baloi lah makan kat sini. rasa makanan kat Seoul Garden ni memang sedap. unik gitu. lagipun boleh makan sepuas hati kan so i rasa berbaloi je. lagi-lagi untuk orang yang makan banyak. 


InsyaAllah next time i nak makan kat sini lagi. ^-^



7 comments:

yuyuy ekyn said...

asal g tgk wyg mst lalu dpn tu mst akn ckp : jum la mkn kt cni.teringin sgt.tp selalu x kesampaian. :(

Mrs Earth said...

mak aiii... mahal. perut u besar ke kecik nak menampung makanan tu? kikiki...

ada mokhtar said...

yuyuy = nanti u try la dear.. best =)

mrs earth = hehehe... nafsu je besar

[z@ck] said...

wargh!! rindu gila seoul garden! =(

Diya Lolipop said...

yummy2!!nak..nak...

Papa-NtiQ said...

saya memang stuju kat sini berbaloi walaupun mahal. kebetulan minggu lepas pun pegi ngan famili. Kalu Ada ada time jenguk2 la yer blog saya baru buat tentang tempat makan menarik (kebanyakan di JB) di www.blogmakanbest.blogspot.com dan jadik follower yer Ada TQ TQ TQ maklum la blog baru nih sunyi skit hehe

ada mokhtar said...

zack : seoul garden tetap dihati.. hehe..

diya : jom jom..


papa : yurp betul tu.. okey, nanti i selalu jenguk blog u.. suka bab makan-makan ni.. hehehe