sarapan pagi di bandaraya melaka


Assalamualaikum. selamat pagi! 


yang kat atas katil lagi tu cepat bangun. haisshh tak elok bangun lambat. rezeki susah masuk. bangun! bangun! tiba-tiba je pulak i jadi ala-ala watak mak-mak dalam tv kejut anak bangun kan. i jeles hokey dengan korang yang telah sedap membuta. i terpaksa bangun awal hari ni. terkorban hari sabtu yang sepatutnya hari i bergolek atas katil je. 


actually i on the way ke kulai sekarang. entri ni i tulis semalam. saja post pagi ni sebabnya nak cakap pasal breakfast kan. tak kan i nak post pukul 11.04 malam. tak sesuai dengan mood gitu. kisah breakfast ni pun bukannya yang latest. lama jugak la i peram. dah tahap menetas dah pun agaknya.




di suatu pagi yang sejuk-dingin selepas bangun tidur, perut sibuk la melalak-lalak lapar. so keluar la mencari lokasi nak isi perut. pusing punya pusing, dah lebih kurang tawaf bandar melaka, akhirnya hati tertarik nak bagi tekak ni test makanan kat restoren indori. 

INDORI RESTAURANTS SDN BHD
236 & 237 JALAN MELAKA RAYA 1
TAMAN MELAKA RAYA
75000 MELAKA

nah alamat lengkap i bagi tu.


 nyum nyum! 
tayang gambar nasi lemak dulu. kalau kat skrin korang tu boleh keluar bau, harus dah terjongket hidung penyek korang tu.


lemak nasi tu memang terasa. sambal pun not bad. tapi yang buat i rasa kureng sikit ayam goreng berempah tu kecik sangat. macam kedekut la pulak tokey restoren ni.


okey ni menu seterusnya. 


dan yang seterusnya.


amboi bukan main banyak makan. tak kan makan sorang diri order sampai 3 menu. off course la bukan i sorang. i dengan insan-insan tersayang.



 #cik farah

 nak i kenalkan jugak ke yang ni?

#mr ehem


overall restoren ni bersih. i bagi 3 bintang untuk rasa makanan kat restoren ni. harga pulak mahal sikit la. tapi biasa la taste setiap orang tak sama kan. maybe menu yang i pilih tu bukan menu favorite restoren ni kan. i pun baru sekali je makan kat situ. INDORI RESTAURANTS. kelik la pada link tu kalau nak tau lebih pasal restoren ni. 




6 comments:

Messy Girl said...

da lme ta bekfast kat melaka :)

ada mokhtar said...

i pun jarang jugak pegi melaka =)

Mrs Earth said...

u tak ajak i pun ye...

ada mokhtar said...

ala time cuti mesti la u dengan hubby u.. tak kan i nak kaco u lak.. hehe

Mrs Earth said...

bila u p? i jumpe kekasih i waktu cuti panjang je... he3

ada mokhtar said...

mrs earth = xpa2 nanti kita dating2 ye =)