bundle? apa kelas!



Assalamualaikum,


hye peeps!  


bercerita pasal pakaian bundle la pulak kali ni. terus terang i buat pengakuan kat sini. dulu i sangat anti  dengan barang-barang terpakai ni. konon nye geli nak pakai barang yang orang lain dah pakai. barang lama, buruk, busuk, murah.wah gitu, mengalahkan kerabat bangsawan duit berkepuk-kepuk je kan nak barang baru plus mahal aje. padahal nan hado pun. 



bagi i lelaki je suka pakaian bundle. untuk perempuan memang tak sesuai pakai barang terpakai ni. sungguh diskriminasi kan. tapi tu semua waktu dulu je. masa tak dapat pendedahan lagi. sekarang pendapat tu dah totally berubah. i penggila bundle sekarang. 


buktinya nah gambar-gambar i di lokasi wajib pergi setiap bulan. JOHO carboot sales. 






orang yang bertanggungjawab kenalkan i dengan pakaian bundle ni ialah cik farah dengan cik aliana. diaorang ni la yang berjaya bukak mata i untuk appreciate barangan bundle. rupanya barangan bundle ni sangat berbaloi. banyak je yang cantik kalau kita pandai memilih. tersangatlah murah pulak tu. memang tak rugilah kalau membeli. alah membeli menang memakai pendek dan panjang kata.


merata ceruk bundle i sanggup pergi sekarang ni semata-mata nak menjamu mata dan menghabiskan duit. seronok betul bila dapat shopping barang cantik dan murah. dengan harga bawah rm20 dah boleh dapat pakaian dan handbag yang cantik-cantik tau.


tapi sekarang i dah dapat habit baru pulak. suka sangat membeli dan membeli tapi tak sempat pakai pun. kadang-kadang i beli je pakaian yang i rasa cantik padahal saiz tak kena langsung dengan badan i. so sekarang i terpaksa cari cara penyelesaian terbaik untuk masalah baru i ni. i terasa nak jual la barang-barang yang i beli tu. tapi ada orang nak beli tak ye ?




13 comments:

mOOn said...

u, klo kat kuantan bersepah pasar malam bundle nie. harga pulak ya ampun murah gila. klo 4 hingget dah kira mahal laa.. kat mana tempat berbundle y best kat JB nie? dah lma i cari..

bact said...

haha..
sama la cikgu..
gua pon rajin beli je..
pakainya tak pon..
pntng tgk barang yg rare
nk je rembat..
hahhaha

ada mokhtar said...

ha ada geng rupanye.. hehehe.. tu la dah jadi tabiat pulak kan..

G3-lina said...

bundlE?? huhu~ tak perna agy.. nnty2 la.. tp sye tgk cantik je,. cuma org da pakai la kan~

Puteri Iqa Izyan said...

kui3..
dah terjebak lah ni..
oke lah tuh. sbb even bundle ni murah. tp kalau pndai pilih nmpk stylo gile ^_^

Puteri Iqa Izyan said...

kui3..
dah terjebak lah ni..
oke lah tuh. sbb even bundle ni murah. tp kalau pndai pilih nmpk stylo gile ^_^

ada mokhtar said...

g3 = try la, syok.. hehe

puteri = a'ar tu la dah terjebak.. memang best bila dapat cari benda yg cntik pastu harga gila murah.. hehe

einz miszmessy said...

lau ase nak jual yg tak dpt pakai tu try la....bset beli bundle...cool gile lau dpt mixed kan brg2 yg kita beli~siyes!

c.i.k.a.m.i.e.a said...

cikgu ada, hehe.. saya pulak jenis suka beli jeans bundle.. =)

CutieIntan said...

tak semua barang bundle tu tak elok.tulah tak fahamkan sesetengah orang ni pandang low class sangat barang bundle..my friend ada jual barang bundle dari kedah..kalau kat kedah bundle tu longgok just 1 pc about RM1(bundle dari japan)...dan baju dia kalau u olls pandai pilih memang dapat yang berjenama

LaDy DrEaM's... said...

Huhuhu sama la kita... tapi bila dah diberi pendedahan & mengikut peredaran masa bundle atau baru sama aja, cuma bundle dah dipakai & baru belum pakai & mahal... Yang penting pandai memilih menang memakai... huhuhu

ada mokhtar said...

einz = tu la, i rasa nak try la =)

cikamiea = hehehe.. i pernah beli gak jeans..

cutie intan = i pernah dengar jugak bundle rm1 tu tapi tak pernah pergi lagi.. nak pergi la nnt..

lady = betul betul betul =)

kalerful said...

cun


tapi pakai la lengan tutup penuh yer. :) Please please please.. aurat tu

^-^