manusia normal memang mengerikan



AAuuuuuuu!!! akhirnya i sudah menjadi orang yang normal. alien kah i sebelum ini? datang dari planet asing kah?


agak mengerikan rupanya bila dapat rasa pengalaman jadi orang normal. sebelum ni terhegeh-hegeh sangat asyik merungut kononnya terigin nak jadi macam orang lain. tu la kan selalu sangat merungut tentang tubuh badan sendiri.  badan kurus kering lah, jumlah kilogram yang terlalu sikit lah, itu lah, ini lah. 


bagi i, orang yang normal adalah orang yang mempunyai berat yang unggul, body yang sedap-sedap gitu. cantik, menarik, sihat sejahtera je gitu. dan sekarang! akhirnya i sedang menuju ke arah menjadi orang yang normal dengan jayanya. 


tapi!! tiba-tiba i rasa ngeri je dengan semua ni. rasa nak menjerit-jerit je dengan situasi-situasi ni. 

@ terpaksa masukkan 5 helai jeans ke dalam plastik dan disumbat ke dalam kotak.

@ terpaksa masukkan 8 helai baju kurung ke dalam plastik dan disumbat ke dalam kotak.

@ terpaksa melupakan hasrat untuk memakai t-shirt yang boleh menampakkan bentuk perut.

@ terpaksa terkinja, terlompak untuk menzip dan membutangkan kain dan seluar apabila memakainya.

@ terpaksa memakai belt untuk cover bahagian perut yang ..... tak perlu di nyatakan di sini la.

@ terpaksa MEMBELI-BELAH PAKAIAN baru sebab jumlah pakaian dalam almari sudah berkurang.

@ terpaksa KEHABISAN DUIT!



macam ni rupanya perasaan orang yang berat badan dan bentuk badan nya berubah. memang ngeri. i bersyukur sebab i sudah ke arah manusia normal yang tak terlalu kurus dan pada berat badan unggul. tapi bila mengenangkan banyak rombakkan yang i kena buat dalam almari tu, HUH! rasa ngeri pulak dengan kejadian ni.



motif ? perut i sedang membesar!




12 comments:

♥ ♥secomel hello kitty♥ ♥ said...

kebuncitan memeng menjadi 1 masalah .. n berat badan yang kadang2 naek .. kadang2 turun memang mengerikan .. :)

meo said...

erm... mcm ok je :p

faisal said...

yang penting bersenam secara konsisten..huhu

http://faisalapardi.com/

ada mokhtar said...

secomel = memang betul tu =)

meo = i dah cover baik punya tu =)

faisal = a,ar la, i rasa i kena ikut pesanan u tu =)

Wani said...

wani muncit :((

gabanMorka said...

gemok xcantikkah?

ada mokhtar said...

wani = me too =(

gaban = cantik tu subjektif... i'm talking bout my feeling when not able to wear some of my clothes...

Diyana said...

yeah,saya pon pening dgn badan saya sekarang ni

Amirrah Zawani said...

kurus sgt pun tak elok.. sedang2 ok lah.. :)

ada mokhtar said...

diyana = kes yg sama la ek =)

amirrah = betul tu, yang sedang2 tu paling baik =)

✿ CikCimi said...

ohmy~ mcm ne nk cover perot yg mcm da nmpk buncit nih. :D

ada mokhtar said...

cik cimi = terpaksa pakai belt r nampaknye.. hehe