siapa dia tu ? popular macam cik epal ke ?

 meaning behind my blog name


okey, hari ni dah hari kedua cabaran i menaip tanpa berhenti. entry hari ni pasal maksud nama belog i. dulu nama belog i "ada banyak cakap"


apa maksud "ada banyak cakap" tu. ADA nama i. BANYAK CAKAP tu maknanya cakap banyak. eh, macam sama je tu kan. *__* . 

sejak azali lagi sifat i memang suka menggunakan mulut dengan sepenuhnya. tapi bila dah banyak sangat cakap, manusia secara lahiriahnya  akan secara tak sengaja membuat dosa. lagipun lenguh pulak mulut bila asyik bercakap je. kalau kau ada pengalaman menjadi manusia spesis banyak cakap mesti kau rasa macam i jugak kan. 

 someone pernah sound i dulu. sangat menusuk kalbu kata-kata dia. "orang yang banyak cakap ni biasanya akan lupa apa yang dia dah cakap!". wah! tajamnya. zup zap robek hatiku. since that time, i buat keputusan menzahirkan segala yang i nak cakap melalui mulut ke jari. wujud la belog ini selepas itu. dan nama belog "ada banyak cakap" ni pun tercipta dari sifat semulajadi i ni. 


jumpa lain di next entry  =)

3 comments:

hana said...

saye pn suke cakap..
tp orang kate..
byk cakap byk dosa.
heheh

bact said...

tapi ada org cakap

"cakap banyak bayar kurang"

betul ke??

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ada tertusuk kalbu...
hehhee...