asam pedas selera kampung ditengah bandaraya melaka




Assalamualaikum. 

muka penuh reaksi kelaparan ye tu. okey, teruskan ke misi mencari asam pedas enak lagi. cerita kat melaka lagi ni. tak kira dah basi pun i tetap nak tulis jugak. nak bagitau semua orang jugak yang i dapat makan asam pedas sedap.  



gambar dari google. i terlupa nak ambil gambar kedai ni sebab terlalu kusyuk makan asam pedas. inilah lubuknya. KEDAI ASAM PEDAS SELERA KAMPUNG. area melaka raya. betul-betul kat depan menara taming sari. 


i dengan mr ehem sampai kat kedai ni lebih kurang pukul 12.30 tengahari. memang bersesak dengan orang ramai dalam kedai ni. sampaikan i kena cop meja dulu itupun meja kat luar kedai, then mr ehem pergi ambil lauk. bila mr ehem dah habis ambil lauk, baru i pulak pergi berebut dengan orang ramai. kalau dah kedai penuh dengan orang, mesti la sedap kan.


yang kat bawah ni baru gambar original dari camera i :


ini i punya. perghhh!! layan betul dapat makan daging salai masak lemak. sehingga menjilat jari tau!



ini mr ehem punya.



ini kitaorang share. asam pedas jenahak. yummy yummy!!



ini pun kitaorang share. ikan kembung bakar.


sampai peluh menitik-nitik la i makan. sepuas hati betul. semua sekali termasuk air harganya lebih kurang RM28. lain kali i mesti datang makan kat sini lagi.i suka! *__*



9 comments:

NabiLLa NaSir said...

saye terliur. ni adalah blog yg ke-5 saye bukak die tayang makanan. =_=

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku pernah makan kedai tue ticer...
terbaekk...
hahaha..

n@jwamz said...

wallaaa~~~ sedap ohh asam pedas melaka mmg tip top..:)

kechixx said...

adeh..lapar pulek;p

ada mokhtar said...

nabila = semua tengah lapar agaknye.. hehe

senja = best kan.. hehe

najwa = best among the best.. hehehe

kechixx = jom makan =)

Nizam said...

sedapnya.... meleleh da ni...
ni wat terasa nak balik makan kat kg..

Amirrah Zawani said...

ari tu pg melaka pun singgah kat situ gak.. mmg terbaik lah.. bf i asek ajak pg sana lagi semata2 nk makan asam pedas je.. hehe :D

ada mokhtar said...

nizam = tunggu pa lgi, cepat la balik kg. hehehe

amirrah = mmg the best kan.. hehehe

leomadrigal said...

bapak arr sodap..bgus info psl kdai nie..kdg2 buntu gak bile nk mkn kt negeri lain...ada info mcm nie bgus gak