karangan cinta murid tahun 1

Assalamualaikum. 


jom baca hasil rampasan surat cinta ketua dan penolong ketua darjah. kawan i Adila yang mengantoikan merpati dua sejoli ni tadi. sila percaya yang kanak-kanak lelaki dan perempuan ini baru berumur 7 tahun ye. 


menggatal betul merpati dua sejoli ni. waktu cikgu tengah mengajar, boleh pulak diaorang main passing kertas tulis mesej cinta. bila dah kantoi, mula la keluarkan babak air mata. saat terindah bila boleh gertak diaorang ni dengan ayat "cikgu bagitau mak ayah kamu". 





sambungan pada muka surat belakang :



satu bilik guru kecoh bergelak bila baca surat cinta budak yang belum akil baligh ni. apa-apa pun tahniah kepada cikgu BM diaorang. pandai diaorang ni berbalas surat cinta. advance kau dah boleh buat karangan jenis dialog. hahahaha *__*


sangat merancang masa depan kan diaorang ni. nak kahwin umur 20 tahun. cikgu yang dah umur 25 tahun ni pun belum fikir pasal kahwin. okey, cikgu tipu. dah fikir sebenarnya. tapi jodoh belum sampai *__*. 


kembali ke kisah murid itu ye. tempat berdating kat taman. bagus pemikiran diaorang ni, nak jimat kos tak payah tengok wayang. paling best, makan biskut harimau je. kau tahu tak biskut apa tu.. ? ala biskut tiger tu. saving kan. tak payah membazir berdating macam cikgu. makan tak beragak. asal dating je nak makan kat kedai mahal. i got it! patut la sampai sekarang cikgu belum kahwin. cikgu tak merancang masa depan macam diaorang ni masa darjah 1 dulu. 



22 comments:

!eNa PnG said...

dasyat budak sekarang....

siti hidayah said...

haha. budak zaman sekarang dah maju. kecik-kecik dah pandai couple2

Blog Azlan Shazana said...

haha kelako la budak2 ni. ayt belit2 tp lawak nk mamp00sss

Fifi Syafirah said...

hahaha sumpah kelakar ^.^ nasib baik dulu kecik2 tak pernah bcinta mcm dorang

muCux said...

hahahaha
sangat kelakar :)
nanti i dating pown nk mkn biskut harimau la :p

izzatulshazni said...

jap nak gelak guling2x!!
HAHAHA.kalau darjah 4 or 5 boleh lah tahan..
wahhh!!dunia semakin canggih lah!
adoiii.. :0

kechixx said...

hahahaa...bebudak jaman sekarang memang maju;)

Nem0 o0h Nem0 said...

hahaha budak sekrg makin advnce..haha

bact said...

nak becinta jugak tu..
xpadan dengan kecik....
gua sekeh2 jugak budak2 neh
kah kah kah

ada mokhtar said...

iena = hehehe.. dasyat sangat

hidayah = masa i darjah 1 dulu tak pandai pun nak couple2 ni..

azlan = hehehe... darjah 1 kan.. bahasa lintang pukang..

fifi = katakan tidak pada cinta monyet.. hehehe

mucux = hahaha.. jimat, tapi berkhasiat..

izzatul = ni darjah 1 kan.. sunat pun belum agaknye..

kechixx = terlebih advance =)

nemo = hehehe.. pengaruh tv agaknye ni,,

bact = hehehe... bila kantoi nangis..

Sofea dean said...

visit here !
haha tegelak-gelak baca entri ni sis .
advance dah budak2 skarang

bact said...

oloh2..kesiannya..
xbaik taw cikgu neh...

Cik Ezy said...

budak2 skrg lg advance..
hehekk

suhaily norddin said...

comel jee tengok . haha .

budak2 sekarang mengalahkan orang dewasa :)

tykaa said...

kelakar laaa ! siap cite pasal nak kawin lagi ~~ ^_^

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

maju sungguh...
hehehe...

ieka darlink said...

ya Allah lawak nye. teringat dulu masa darjah 4 ika pon ade balas2 surat macam tu jugak. hehehe.

JIJI YU said...

ahahhaa...pehal la aku tak penah buat benda camni skolah dulu

ada mokhtar said...

sofea = terlebih maju diaorang ni.. hehehe

bact = hehehe... diaorang menggatal sangat kan..

cik ezy = memang kan...

suhaily = hehehe.. planning kawen tu yang paling best..

tykaa = tu la pasalnye.. hehehe

senja = terlebih2 maju...

ieka = hehehe... memori lama pulak ek..

jiji = kalau u buat macam tu dulu, mesti umur 20 tahun u dah khwen..

budak kampung said...

perghhh time aku dulu takde pon camni keh3

ayat2 bile nak mintak clash

T-CH3R MY@ said...

hahaha lawak lah entri nie .
Budak-budak sekarang , macam-macam !!

dd.hasnidar said...

visit sini dear.
hahah.lawak betul budak2 ni.
siap ber-abang sayang lagi.haha