tutorial wearing pashmina ; Aishah Amin style

Assalamualaikum!



oh cantiknya kamu. sangat cantik. again, cantik la kamu ni! dah macam pencinta kaum sejenis pulak puji-puji kecantikan Aishah Amin macam gitu kan. oh no, no! i bukan begitu. dia memang cantik kan, so i memang kena puji dia. check out her hijab diaries's .


disebabkan tersuka la sangat tengok dia, i pun cuba-cuba la berpura-pura mahu jadi cantik macam dia. mari meniru Aishah Amin memakai pashmina. tapi tadi i guna shawls nenek i bagi. 


Step 1 : dia pakai inner yang ada pengeras kat depan. 


Step 2 : letak shawls kat kepala macam i tunjuk tu. sebelah panjang dan sebelah pendek ye.


Step 3 : pinkan menggunakan peniti di kiri dan kanan. 

okey, sekarang dah jadi macam gini kan. sambung langkah seterusnya. 


Step 4 : tarik bahagian yang pendek tadi macam dalam gambar untuk tutup leher. 

pinkan lagi menggunakan peniti. 

 hasilnya jadi macam gini. 


 Step 5 : tarik bahagian yang panjang dan lilit ke kepala. 

 Step 6 : yang terakhir, pinkan bahagian yang dililit kat kepala tadi untuk kemaskan ia. 




Dah pun siap! tapi kan kenapa i tak jadi cantik macam Aishah Amir tu pun. haish!!! setiap orang ada kelebihan masing-masing cik ada. sila ingat perkara tersebut ye. 





12 comments:

Nem0 o0h Nem0 said...

senang jek nak pakaikn.aku ingatkn susah..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nak cuba la...
hehehe...

ada mokhtar said...

nemo = tu la senang je pun =)

senja = silakan.. lepas tu ko jangan lupa upload tau.. hehe

.vna erman. said...

blog walking :)
my blog http://www.vnazone.blogspot.com

izzatulshazni said...

anda sangat cantik!

ada mokhtar said...

vna = walk to ur blog back =)

izzatul = thanks.. anda terlalu memuji tu =)

MFG2u said...

wah... hensem tol ko erk...AHAHA

guraw je.. :)))

ada mokhtar said...

mfg2u = hensem...? hehehe.. i'm not cikgu shida hokey... =)

MFG2u said...

ye la.. adek manissss!!

=)

MAI @ WAWA said...

cantik.. ;)
thanks for sharing! ;)

SMK JENAGOR said...

sme pe..

ada mokhtar said...

mfg2u = =)

mai = welcome =)

smk jenagor = ishh, mana ada pun.. hehehe