proses mencairkan otak


Assalamualaikum! 


tempat apakah ini? 


oh no! otak i mula menjadi tepu dan beku. dah puas i study tapi macam tak ada apa-apa yang melekat je ni. ni mesti dah lama sangat i tak study kan. semua ni salah program collaboration ipg dengan ccu  la. sepanjang attending the course i tak pernah ada exam yang buat kepala orang berasap dan hangit pun. selama ni i cuma buat assignment dan off course la everything i boleh rujuk kitab kan. kau bayangkan la dah 5 tahun i tak study, hafal itu ini. 


haha.. tiba-tiba nak salahkan program tu, walhal diri sendiri memang dasar pemalas. berbuih-buih mulut lecturer suruh study dulu walaupun tak ada exam. at least kena ingat segala ilmu perguruan dan sewilayah dengannya kalau nak jadi pendidik cemerlang. 


nah, sekarang baru nak terhegeh-hegeh kan.. cuak kot bila surat panggilan temuduga spp dah sampai. 9/2 ni i akan berjuang. kena mencairkan otak dengan kadar segera! 



sebelum study harus la ambil mood dulu kan. yes, update belog dulu la. mari ke ruangan bilik stor tempat i bertapa. tu la tempat i bekerja sekarang. i dah tak duduk kat bilik guru this year. konon-konon nak tingkatkan produktiviti la bila duduk sorang diri. kurangkan bercakap tapi tangan serta otak bergerak. haha. kelihatan sungguh poyo bila berkata demikian kan. 




dan ini bekas alat tulis i yang juga sentiasa menjadi bahan wakaf masa meja i kat bilik guru dulu. kini, segalanya milik i sorang diri. harap-harap dah tak hilang la alat tulis i ni lagi *__*. siap ada letak yassin tu. ha berani kau nak curi. 


okey, sambung study sekarang. 


9 comments:

Lizzie Yasmin said...

jagan jadi tempat nk tido sudah...

ada mokhtar said...

lizzie = insyaAllah, i tak tido =)

Puteri Iqa Izyan said...

ngee.kalerful :D

hana said...

selamat belaja ye..
=D

Sofia Karim said...

waaa.. siap ade bilik khas lg tu? bilik spbt ke tu?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

study2....

ada mokhtar said...

puteri iqa = weeee... nak mencerahkan mata

hana = thanks =)

sofia = i kat bilik media.. =)

senja = thanks , pray for me ya =)

zahidi said...

Good Luck 4 ur interview...

ada mokhtar said...

zahidi = thanks ye =)