petang esok jumpa kat taman. jangan lupa pakai kasut sukan.


Assalamualaikum. 



PEACE!

salam sihat kepada semua. majulah sukan untuk negara. haha. duduk tersengih depan webcam  dalam bilik tidur tapi tiba-tiba merapu bab majulah sukan untuk negara. ha, ni la i nak story. kisahnya begini...


se dua tiga menjak ni i rasa kurang enak dengan kondisi badan i. terasa lemah sana, lemah sini. otak pulak terasa begitu LEMBAM sekali. saja i besarkan perkataan LEMBAM ni sebab tadi i dibetulkan oleh pakar bahasa Cikgu Fuarudin merangkap mr ehem. sebelum ni i tulis lebam. then mr ehem cakap salah tu. perkataan yang betul LEMBAM. 


mari mengkaji kenapa semakin hari i semakin kelemahan seperti kereta tak isi minyak. seperti jam dinding yang lewat akibat kehabisan sel kering. kau dapat bayangkan tak keadaan aku. baru je berapa hari tahun 2011 ni tapi i dah kehabisan minyak macam gini pulak. mengalahkan ibu kepada 5 orang anak yang masih kecil pulak. padahal hidup melenggang je sebatang kara. 


mr ehem cakap i tak cukup rest sebab tu keadaan jadi semakin LEMBAP. tapi keadaan sebenarnya i rest dan tidur dengan secukupnya. kadang-kadang sampai tahap terover pulak. i rasa kan ni semua bukan sebab tak cukup rest. tapi sebab i dah lama sangat tak mengeluarkan peluh. agaknya dah tersumbat semua salur-salur peluh i ni. 


semalam i dah pergi usha taman tasik kat taman pelangi indah. dekat je dari rumah i. macam menarik je untuk dijadikan lokasi mengeluarkan peluh. luas jugak tasik tu kalau i nak keliling dua tiga pusingan. ceh berlagak je kan. dah bertahun tak jogging tiba-tiba nak terus buat dua tiga pusingan. entah-entah satu pusingan pun dah pancit kan. 


tapi kan, i ada masalah ni. i tak ada geng nak bergossip masa jogging. bukan apa kalau gossip kurang sikit rasa penat kan. haha.. boleh pulak macam gitu kan. okey, abaikan yang ni. esok petang pukul 6 i akan cuba menghadirkan diri di taman tersebut. jom, jumpa esok *__*



5 comments:

►AdamXis◄ said...

Salam sukan utk negara...
he3...nie invitation open ker? termasuk sy ker?ekeke...


My recent post ►Motivasi : Tips Tingkatkan Motivasi Bekerja

akiN aMar said...

yuk!kite jogging sekali...
wah..same larh..
sy pown agak lame xjogging..hee
jom sok main badminton..hee^^

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pose aje ticer nieh...

si para para said...

majulah sukan untuk negara.hehe

ada mokhtar said...

hye guys =) huh, penat betul bersukan hari ni =) will update this later !