makan besar di steamboat & grill cottage


Assalamualaikum, Salam Sejahtera!


kau tengah lapar ke? i dengar bunyi perut berkumandang lagu ana raffali yang menang anugerah juara lagu tu. lagu kegemaran my mom tau. agaknya sebab doa ibu si ana raffali tu menang kan. puas jugak i cuba pahamkan rangkap lagu tolong ingatkan aku tu. yang lain i macam dah jelas. tapi kat part "dengan saku penyeluk masa" tu i samar-samar lagi. puitis sangat sampai tak tercapai akal ku. tak hairan la m nasir pilih ana raffali kan. diaorang ni macam dalam wilayah otak yang sama. 


 tiba-tiba pulak buat ulasan pasal ana raffali. padahal motif asal nak cerita pasal makanan yang mendatangkan kekenyangan kepada organ perut. okey, mari-mari kita mencari sesuatu untuk diisi ke dalam perut kempis ramping ala-ala pakai premium beautiful tu. 



ni kali pertama i cuba makan kat sini. konsepnye sama jugak macam rawa steamboat yang i pernah cerita sebelum ni. kau makan la sebanyak mana kau nak sampai termuntah-muntah pun tak pa. bayaran rm17.50 untuk dewasa. segala sayur, ayam, daging, seafood, semuanya ada. air pun macam-macam pilihan. ice cream untuk mencuci mulut pun macam-macam perisa. nak makan semua pun boleh. itu pun kalau perut dan tekak kau mampu la kan. 


untuk mereka-mereka yang was-was dan sensitif pasal makan di kedai milik bukan islam, boleh la makan steamboat kat sini sebab pemilik kedai ni sah-sah melayu dan islam. lokasinya kat Taman Mount Austin, JB. senang je nak cari  kedai ni. 



ini i punya. nyum nyum best tau wing tu. daging tu pun sama. 



ini pulak geng seperjuangan mengisi perut i yang punya. i tak layan segala bagai seafood ni. mendatangkan kegatalan pulak nanti. dah satu hal pulak nak menggaru sebab allergic ni kan. hilang kejelitaan i nanti *__*



teman seperjuangan i ni menunjukkan reaksi kegembiraan setelah kenyang dan dia akan kembali lagi nanti bawak family menjamu selera. 



12 comments:

zahidi said...

thanx sebab bawa aku ke sini..

ishiko said...

aii laaaiiikee steamboat.. huhuu..

http://ishikosworld.blogspot.com/2011/01/114-keluar-di-hari-yg-berangin.html

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

asal ko xajak aku???

ayienchan said...

sedapnyeee!suke ketam ! :DDD

ada mokhtar said...

zahidi = tak da hal la.. ko dah bawak family ko makan kat situ ke..?

ishiko = me too. steamboat best!

senja = datang la johor.. haha

ayienchan = memang banyak sangat seafood.. makan la sepuasnye.. hehe

Mknace said...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

Anonymous said...

Ι am not ѕure ωhere you are gettіng уour infoгmation, but good topic.
I neeԁs to sрend some time learnіng mоre or
underѕtanding moгe. Thanks for great info I wаs lοokіng for this information for my
mission.

Herе iѕ mу web blog - meuble de salle de bain

Anonymous said...

I used to be recommended this blog through my cousin. I'm now not certain whether or not this publish is written by way of him as no one else know such certain about my trouble. You are incredible! Thanks!

Look at my site - maquillage yeux

Anonymous said...

The other day, while I was at work, my sister stole my iphone and tested
to see if it can survive a twenty five foot drop,
just so she can be a youtube sensation. My
iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is totally
off topic but I had to share it with someone!

Also visit my web blog - voyance par téléphone

Anonymous said...

I hаve read ѕome gοod stuff here.
Certaіnlу prіce bοοkmarκіng for rеvisіting.
I wondеr how much еffοгt you set to make
this κind of wоnԁerful informative website.



my wеblog devis peinture

Anonymous said...

Wow, this piece of writing is good, my sister is analyzing these kinds of things, thus I am going to
convey her.

my page: Rolland Garros

Anonymous said...

Link exchange is nothing else except it is simply placing the other person's web site link on your page at suitable place and other person will also do same for you.

Stop by my blog post :: voyance