lisa surihani punya pasal, sebut 'gila babi' pun tetap comel


berani kau sebut 'gila babi' depan mak ayah kau? harus la kena tenyeh cabai burung kat mulut kau tu kan. tu parent i la kan. tak tau la pulak parent orang lain macam mana. may be bagi sesetengah orang perkataan 'gila babi' tu cuma perkataan harian masa berbual. untuk orang-orang yang berfikiran moden kot. untuk golongan kolot kekampungan macam i ni rasa janggal la pulak bila sebut perkataan 'gila babi' tu bila bersembang. nak taip ni pun rasa serba salah sebenarnya.




dulu i pernah cerita pasal lisa surihani terlepas cakap sebut perkataan 'gila babi' ni masa live show mari menari.agaknya dia excited sangat masa tu sampai terlepas sebut perkataan macam tu. tak berapa manis bila perkataan macam tu disebut depan tv. maklum la show mari menari tu satu family tengok. terlopong mulut atuk dengan nenek tengok. si cantik manis cun melecun pulak tu yang sebut. luaran lisa jelas nampak dia sopan santun. tapi bila sebut perkataan macam tu mesti orang fikir lisa ni tak senonoh pulak.


semalam i ada belek belog abang nara. ada cerita pasal lisa sebut perkataan 'gila babi'. apa yang i baca, pihak produksi astro tegur lisa lepas selesai show mari menari tu. lisa kena lagi berhati-hati pilih perkataan lepas ni. lisa pun dah jadikan hal tu pengajaran untuk dia. kelik la beautiful nara ni sendiri kalau nak baca details lagi.


apa-apa pun, i tetap suka lisa. i tetap sokong lisa. i rasa ramai je yang tetap sokong lisa lepas kejadian tu. u comel sangat la lisa. tak sampai hati nak jauh hati dari u. haha.


upps.. gambar lisa ke ni?


10 comments:

faqhrule said...

gila babi la muka masa sekolah dulu.

tanya udin kenapa lisa-lisa ni sensitif sikit kat aku

ada mokhtar said...

mcm ada pnglaman ngeri je.. bakal ditanya.. hehe

Adam said...

jaga perkataan yang keluar dari mulut kita kerana itu adalah melambangkan keperibadiaan kita.

Anonymous said...

coz,lisa tu dah jd CNLDK.....

akubiomed said...

Tak sangka Lisa Surihani tidak boleh sebut 'R' dah bunyi macam orang Sarawak

Sofia Karim said...

tetap xsuka artis yg cakap2 mengarot xkisah la tersengaja atau taksengaja...tak kisahla comey or x.. hehehe.. sian anak2 ku nnt terikut2..

cryclown said...

klu tukar khinzir sewel pun buleh kot?


babi jugak y glemer dri dulu:(

mr.F said...

lisa suriku!!!!

ada mokhtar said...

adam; stuju dgn tu....
en anony cyg; CNLDK..... macam2 jelah korang ni.. hehehe..
biomed; i pun perasan gak lisa xbleh sbut r...
sofia; tu la, xelok kan sebut macam tu. rasa kasar je..
cry; gila babi tukar jadi gila khinzir...
mr.f; lisa mmg pujaan rmai...

Ain Zulaikha said...

hahaha betul2.. setuju2.. hehehe