hadiah hari pertama pergi sekolah


Assalamualaikum!


Alhamdulillah ada jugak rezeki muka tak berapa complete i ni. senyum pun sumbing je. pakai tudung pun herot-bengot je. kulit hitam berkilat. sebelah mata pun orang tak nak pandang. lain la macam hanis zalikha tu. kalah siti nurhaliza. dah tak siti situ sana sini lagi sekarang. merata-merata orang sibuk bercerita pasal hanis zalikha the gorgeous tu kan sekarang. haissh!! tiba-tiba rasa merendah diri di sini.  okey, i memang rendah pun *__* 


melalut benda lain la pulak. tadi i nak cerita pasal rezeki i menang contest sebenarnya. hari ni hadiah contest 'i love miastuffz' dah pun sampai. yeah! yeah! ayuh lompat katak sepuluh langkah. i join contest ni last month. then hadiahnya dipos lebih kurang dua minggu lepas. disebabkan i guna alamat sekolah, so hari la baru i dapat tuntut hadiah tu kat office sekolah. i dah mula start kerja hari ni even lagi dua minggu sekolah mula. well, guru cemerlang kan. *__*


excited sesangat-sangat la kan nak bukak envelop padahal dah tahu hadiahnya shawls. sampai je rumah dengan penuh rasa girang i pun test shawls baru ni. dah hasilnya :




muka penuh rasa bangga dapat pakai shawls baru. padahal badan sedang beraroma yang sangat enak. bau peluh-peluh masam bercampur dengan kekotoran serta segala datuk nenek habuk. i kena bersihkan bilik muzik kat sekolah tadi. tolong my friend, ina. dia dah naik pangkat next year. jadi ketua panitia muzik. selamat menjalankan tugas ye cik ina. selamat main piano baru jugak. tergeliat jari jemari tulus mulus i ni tadi tekan-tekan piana. 



shawls bulat-bulat tahi kambing. bertambah koleksi shawls i. sebelum ni i ada beli shawls bulat-bulat macam ni. tapi warna merah. suka! suka! 


kelik kat sini ye kalau nak baca entry yang i buat pasal contest ni. 'contest i love miastuffz' . terima kasih banyak-banyak kepada mereka-mereka yang vote i hari tu ye. sayang korang sangat. time ni la tiba-tiba cakap sayang kan. terima kasih juga ye penganjur contest ni. nanti buat contest lagi, sure i join. *__*



10 comments:

Iena said...

sukala shawl ni...
nk kena carik gak ni... :)

AISHA INANI said...

fuyohh!
cun la shawl nih..
tak penah pulak try lagikkk...

stress la aku join kontest2 tak penah mng! huahhh.

neway congratess yaww!

ada mokhtar said...

lena = hehe. cari jgn tak cari.. =)

aisha = terima kasih =) tak pa nnt ada la rezeki u nnt.

ciiima said...

aik shawl yg bola2 tu tp tak cun la wrna puteh..

Afra Yuri said...

comels! :)

ada mokhtar said...

thanks =)

ada mokhtar said...

syima = tak cun ek warna putih..?

ciiima said...

tak cun ar..muke jd gelap..mak pon ckap tak cun gak..

ada mokhtar said...

ciima = tu la aku rs muka aku mcam baru keluar oven...

ciiima said...

hahaha tau xpa..tp kalu pkai ngan inner warna2 mybe ok kot..try ar