cara tambah kawan sambil tambah traffic termudah

Assalamulaikum!

terus pada tajuk utama ye tuan-tuan dan puan-puan. selama ni i selalu kena bersabar dengan sedaya upaya bila berblogwalking. biasanya dua tiga tabs  kena bukak bila blogwalking. hobi i berblogwalking , tapi banyak sangat penghalang. terutamanya bab kesabaran tu la. paham-paham jelah nak kena menunggu setiap page tu loading. bak kata nabil 'adooiiyai!'. kalau online kat tengah bandaraya lain la cerita. tapi kalau dah duduk kat ceruk, memang rasa nak hempuk-hempuk je segala apa yang ada depan mata. geram!!


yang bestnya, sekarang ni i dah jumpa alternatif nak reduce kegeraman i tu. tak payah jalan-jalan lagi. lambat! so kita lari pulak. sekarang ni dah ada kemudahan bloglarian. memudahkan blogger untuk ziarah blog-blog lain dalam satu masa. terus bleh cuci mata, cuci otak , cuci hati dalam lima ke enam blog dalam satu tabs. cool right! 


i pun nak masuk dalam senarai bloglarian ni jugak. caranya kena letak banner bloglarian dan link kan url bloglarian ni. 



then i kena lengkapkan slogan tak lebih dari 30 patah perkataan. "saya suka berblogwalking kerana saya dapat menambah kenalan, bertukar-tukar idea, mempelajari apa-apa ilmu dari blogger lain dan dapat menambah traffic saya." lebih kurang 18 patah perkataan i tulis. ikhlas beb dari hati i ni. 


dah settle tulis slogan, i kena follow bloglarian. senang i nak dapat apa-apa latest information dari bloglarian ni kan. lepas tu i kena tag tiga or lebih kawan. so dengan segala sukacitanya i tag cik moonah, encik ujang, dan encik meniti senja. eh! lupa plak ada sorang lagi i nak tag. cik ciima. jom pakat-pakat masuk dalam list bloglarian ni weh! kena maklumkan pada diaorang ni.

last step i kena buat, tinggalkan link entry ni. kena tulis nama belog i sekali. tunggu la tiga hingga lima hari lagi insyaAllah nama blog i akan tersenarai.buat masa ni, tak ada tarikh tutup. so jom la pakat-pakat masuk list. best dapat tambah ramai kawan. best jugak kalau dapat tambahkan traffickat belog ni. *__*




6 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

selamat aku xkene...
hehehe....

Cik Tom said...

betul2...bloglarian ni bagus..bw cara sistematik..

FareedSairi said...

wokeh. dah masuk dalam rumah sewa bloglarian :) bole jumpa geng satu rumah dan berBlogLarian lah anda bersama2 :)

cuba try ok tak. ni pun idea kebetulan je :)

!eNa PnG said...

salam cikgu...!!!


ewah dah mcm anak murid pulak...

saya satu rumah dalam bloglarian...:)

selamat berkenalan:D

fatin hanani said...

hai fatin dari blog larian :) jom singgah blog fatin :D

ada mokhtar said...

senja = weh, aku tag nama ko la.. sila buat ye..

cik tom = a'ar betul tu..setju!=)

fareedsari = thanks ya. idea yang gila bagus..

!ena = salam ina.. selamat berkenalan =)

fatin = silakan fatin..