viva masuk air


Salam. update tentang banjir di kedah baru-baru ni. walaupun kampung i kat kedah, tapi sebelum ni i tak terasa sangat dengan banjir sebabnya kawasan rumah i tak terlibat dengan banjir. Alhamdulillah..  baru-baru ni kebetulan i balik kedah masa banjir. dan secara tak sengaja i pun tersangkut dalam banjir. tak pasal-pasal je kereta i kena meredah air masa on the way hantar mr ehem pergi shahab perdana. 

dalam otak i memang tak terfikir tengah bandar Alor Star ada air atas jalan. so, kat bawah ni gambar-gambar yang i sempat snap masa tengah bertawakal dalam kereta.  lokasi; Jalan Masjid Zahir menghala ke Hospital lama Alor Star.









 i dibelakang kenderaan biru ni. meraduk air bersama-sama. tawakal je dalam hati, cuak kau kalau tiba-tiba enjin kereta i mati. tak pasal-pasal kena panggil tow truck pulak kan. dah menambah-nambah pekerjaan. 


salam takziah kepada semua mangsa banjir. diharap anda tabah menghadapi dugaan dunia ini. one more; sorry ye i tak dapat nak menyumbang bakti jadi sukarelawan bantu mangsa banjir. dua hari lepas   GPK ada panggil i, mintak i pergi kedah dari 11-15 November untuk jadi sukarelawan. hati nak sangat pergi, tapi apa kan daya. kerja berlambak-lambak sangat banyak. i terpaksa utamakan kerja-kerja bertimbun tu dulu. 


5 comments:

butterflyana said...

kesian mangsa banjir kan kak..
makcik saye yang duduk arau pun turut menjadi mangsa..huhu.

Syeeda Sobbihi said...

hai! mangsa banjir di sini! hehe kete i pun masuk air. skrg kt woksyop, hantar repair. huhu

Sky8Men said...

oho..bnjir2..jom men air rmai2..ahakz..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bersimpati...

ada mokhtar said...

apa kan daya... huhuhu