juara peringkat sungai kota tinggi

peringj

wah, bukan main meleret senyuman mr ehem i ni kan. nampak semua gigi. dah macam iklan ubat gigi untuk perokok pulak. i pulak yang rasa nak menggelupor menahan sabar. terguris, terhiris hati i tau. robek hati i bila mr ehem senyum meleret macam ni. sampai hati dia tak kasi peluang pada i langsung. u memang tak kesiankan i kan. menci! menci! menci! geram sangat i bila mr ehem mempersendakan i sebegini rupa tau!

sungai kota tinggi yang pernah melimpah ruah sehingga berjaya membuat orang-orang renek seperti i tenggelam pada tahun 2006 (kelik sini nak tengok bukti) jadi saksi hati i dirobek, dicarik oleh mr ehem dengan penuh rasa tidak kesian pada i. 


berasap kepala i tau menempis serangan mr ehem. sebenarnya i nampak kepala mr ehem pun berasap jugak. tapi i saja je tak nak kecoh macam mr ehem kecohkan kemenangan dia. benci tau! walaupun dia menang, tapi tak da semudah ABC atau 123. harus la i buat kepala dia berasap juga kan. 

 muka riang riang mr ehem lepas buat i checkmate pada first set.


muka riang ria kanak-kanak rebina mr ehem selepas berjaya membuatkan langkah king i terhenti pada second set. ala, berpeluh-peluh kepala dia baru dapat kalahkan i. 

sepatutnya i jadi juara. tapi apa kan daya, keadaan tubuh badan serta hidung i masa perlawanan ni tidak stabil. i bersin lebih dari 10 kali dalam masa 5 minit tau dan jumlah tisu yang digunakan tidak dapat dikira. 

dan semestinya i sedang cuba buat muka comel selepas kepala berasap dan sedang berusaha menampal membalut hati i yang telah robek. it's ok dear, i akan pastikan i menang bila kita repeat. dan i dah berjaya menang 1 set dalam game online kitaorang. yeaaaahhhhhaaaaa....!!! sila buang title 'loser' yang u bagi kat i tu ye mr ehem.


nota tapak kaki:~
tahniah ye mr ehem. nanti kita repeat game. pilih lokasi lain ye. i request nak main kat taman istana yang mengadap atas bukit mengadap Singapore tu ye. dan lagi 1, yang ni mesti u suka meloncat-loncat punya. i akan bertanggungjawab atas kekalahan i tu. antara cepat dengan lambat je masa nya. u paham-paham la ye, i tengah sibuk ssangat-sangat dengan kerja i. sekian, terima kasih *__*'


5 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hahahaha..
korang nieh..
sweet la...

Sofia Karim said...

wahhh.. romantiknye main chess outdoor lagi.. kat mana ni?

ada mokhtar said...

hehehe... kat tebing sg kota tinggi tu..

Miss Shizu said...

wahhh, da lame ta maen chess...

ada mokhtar said...

men online je...