You Again


OMG!! i don't want them to appear again in my life. them? who's them?
wah! bunyi macam pengalaman pahit sangat je kan. You Again will be in cinema this coming 21october. macam menarik je filem ni. so i berniat nak tengok. dah lama i tak tengok movie dengan my bbf, cik farah. bestnye kalau dapat layan movie ni dengan dia. tapi lagi best kalau i dapat tengok free kan. berita baik 60 nuffnangers akan dapat peluang menonton this You Again in a special screening. great! i want! i want! 

poster




Dah nampak poster ni mesti dah tau i nak story pasal nasty classmate during my school time kan. mari mengimbas peristiwa kanak-kanak rebina i.

masa i sekolah rendah dulu kan, i sangat-sangat geram dengan sorang budak perempuan yang chubby tapi tak berapa sedar diri ni. dia buli i mentally tau. nama dia 'n'. bukan nama sebenar ye. i still ingat full name dia tapi tak manis la pulak kalau i dedahkan pada public. lagipun dulu je i geram kat dia. sekarang i cool je. i paling tak suka bila dia buka mulut. mak aiii bukan main tajam. macam peluru berpandu kau. tertusuk sanubari i tau. i sangat-sangat-sangat benci bila dia ejek gigi i jongang. lebih kurang gini la ejekan dia "syida, gigi mu jongeng. syida gigi jongeng! syida gigi jongeng!" BENCI!!!!

kau ingat i ni halimah jongang ke? nasib baik masa tu belum ada drama halimah jongang. mati i kena ejek dengan lagu tu kalau masa zaman i sekolah dulu dah ada drama tu. for sure i tak kan dapat terima hakikat sampai hari ni. mesti i dah menyeksa diri i pakai braces semata-mata terpengaruh dengan mulut tajam dia tu. gigi i tak jongang hokey! jarang je sikit. *__*. habis je sekolah rendah i pindah negeri. huh! lega tau dah tak jumpa dia lagi. i'm Free from the nasty classmate.

masa form 3 i geram dengan sorang boy which are my classmate. dia suka kat i masa tu. masalahnya dia tu konon-konon la ahli gengster sekolah. i tak suka dia at that time. i tak suka kawan-kawan dia masa tu. tiap-tiap hari kena berdepan dengan diaorang yang sentiasa memalukan i kat khalayak ramai. malu weh! asyik kena ejek je. pergi mana-mana je orang mesti ejek i dengan nama dia. nama dia 'd'. juga bukan nama sebenar. then conteng kat blackbload "nama dia love syida". i tau budak tu tak salah pun. dia tak pernah tegur i pun dulu, even kitaorang 1 kelas. malu-malu galak la pulak kan. kawan-kawan dia yang lebih-lebih. masa tu i ni konon-konon macam budak baik la. skema kau! pakai spek bulat. tudung bulat. haha. malu betul bila ingat muka aku dulu. bapak buruk. agaknya sebab tu la diaorang suka sangat mengusik i.

bila berjalan balik dari sekolah, diaorang follow i dari belakang. then pijak kasut sekolah i. dulu i tak suka pakai tali kasut, so terpelanting la kasut i. huh! BENCI tau!!. pernah one day masa balik dari sekolah i kena dengar dengan kawan-kawan dia. masa tu i guna jalan shortcut. lalu belakang rumah i. i pun tak tahu apa yang dicuakkan sangat masa tu. yang pastinya memang i terus angkat kain then lari. korang memalukan i weh! huhu!! tu semua dulu. lepas je habis form 3 i pindah sekolah. the best part was, bila dah besar, i couple dengan dia. OMG!! macam tak percaya je kan. tapi tak lama pun. it's all about jodoh kan.  BTW i dah tak geram kat dia lagi, i suka dia as friend.

masa kat sekolah teknik pulak ada sekawanan lelaki-lelaki yang ejek i dengan nama 'kak cik' sebab i pendek dan ketot. BODOH betul!! sangat-sangat tak suka bila orang panggil nama tu. masa form 4 kelas i sebelah dengan kelas mekanikal. paham-paham jelah bila dah 1 kelas lelaki. ada je la point i kena ejek kan. dibuatnya pulak ada sorang boy dalam kelas tu pun suka kat  i. ishhh!! masa zaman sekolah i ni telus tau. suci dari segala percintaan. hahaha. poyo lah. mana la i reti nak bercinta-cinta. bila ada orang suka kat i, terus mentally i down. i malu bila orang ejek-ejek i. tambah-tambah pulak diaorang siap bagi gelaran 'kak cik' tu untuk i. ishhh!! hati i dok menyumpah-nyumpah je diaorang tu dulu.

kelas i dengan kelas dia pernah combine kelas masa waktu kimia sebab tak cukup cikgu. menyampahnya bila i kena buli dalam kelas tu. bila cikgu tanya apa-apa terus diaorang ramai-ramai sebut nama i. pastu i kena jadi pembantu cikgu buat experiment la. GERAM!! i dah la bodoh piang kimia tu. tak suka sangat perasaan dimalukan. low self-esteem i waktu tu. sekarang pun, kalau ada orang ejek-ejek i. tu la kelemahan paling utama i. lega bila dah tak jumpa diaorang lagi. i sengaja sebenarnya malas nak join reunion yang diaorang buat. tak nak dengar orang panggil i 'kak cik' lagi.

now i'm free and want to be always free from all the nasty friends during my school time. tak sukanye kat kauorang dulu.

ha jangan kau cuba nak ejek i. sumpah aku benci kau nanti. *__*.

4 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kenangan belaka...
hehehe...

ada mokhtar said...

hehehe.. kenangan yang tak best..

si dia said...

hahahaha..siannye..same la dlu slalu gak ne hanjeng..tp buat sarden je..sob3

ada mokhtar said...

redha jelah kan... hehehe