20102010 dan masalah rumahtangga


oh runsing! runsing! runsing! 


ha tengok tu. tak tipu pun . memang tengah runsing ni. muka i jelas kelihatan runsing sangat-sangat kan. dengan paras minyak boleh goreng ikan. paras kegelapan seperti maghrib. sangat hodoh bila berkeadaan runsing begini. tu nasib baik mulut tak muncung tahap boleh sangkut hanger. 

i runsing sangat ni. tak tahu macam mana nak selesaikan. rimas dah mata i memandang. semak sangat-sangat!!. i bukan tak nak buat, tapi i kan wanita bekerjaya yang konon-konon sangat mengalami kesibukan. so mana la i ada kesempatan nak buat benda-benda tu. 

jadual harian i padat tau. tiap-tiap pagi i pergi kerja. pukul 2 balik kerja i kena tajamkan skill renang i. yang ni memang tak boleh kalau tak buat. karang tak pasal-pasal i tenggelam. so harus la training skill berkuak-kuak ni tiap-tiap hari kan. dah penat training kena jadi pengkritik pulak. tugas i tau tiap-tiap hari kritik lakonan chenta kenduri kat tv tu. menyampah sangat-sangat tengok kenduri tu, tapi gegeh jugak nak tengok. saja la tu kan nak menambah dosa mengutuk. selesai menambah-nambah dosa i kena buat preparation untuk pergi kerja esok pagi. kena dapat rehat secukupnya baru dapat bangun pagi seterusnya dapat menunaikan tugas dengan jayanya.

see! i memag sangat sibuk kan. so mana i ada masa nak lipat baju-baju-baju-baju yang dah bukan je dah kering tapi dah tahap garing. i juga tak ada masa nak masukkan baju dalam washing machine dan kemudian jemur baju-baju itu. nak masukkan dalam plastik kemudian hantar ke kedai dobi pun i tak sempat tau. tangan i lenguh-lenguh, jadi i tak boleh nak pegang penyapu. i sedang mengurangkan penggunaan vacum kerana bil elektrik baru je sampai semalam. RM190 kau! OMG!! dah macam duduk kat rumah sebesar 1 bangunan sekolah. huh~ benci tau. terpaksa korbankan plan nak beli flat shoes baru. 

sambung lagi benda-benda yang merunsingkan i sekarang. i tak ada masa nak cuci tingkap, cuci habuk-habuk pada perabot, kemas barang-barang pada rak, sental lantai bilik air. *__*' macam mana i nak buat ni? sungguh rumit kan masalah i ni. i dah banyak kali tulis dalam jadual i nak settle kan semua ni time weekend. tapi masalahnya sekarang, weekend pun i sangat sibuk. last week i pergi melaka, lepas tu dating. this week i camping kat sekolah, lepas tu kena pergi danga city mall. ada wedding exhibition. wajib pergi tu. minggu seterusnya i plan nak pergi singapore. see! i sangat sibuk kan. 







okey, i buat keputusan nak upah bibik. settle masalah. 





3 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang muka sgt runsing,..

butterflyana said...

hahahaha kak! meh sep sikit. i pon suka menyebok hal chinta canduri upss kenduri tu.Suka amar tawww.hik

LUKISAN PENA said...

"betul2 runsing neih...sapa yg capture gambar nih??"